ÇOCUK HASTALIKLARI
Çocukluk döneminde sıklıkla meydana gelen hastalıklar vardır. Bu hastalıklar nezle, solunum yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, sinüzit, iç kulak iltihabı, anjin, bronşit, faranjit, zatürre ve idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Bu rahatsızlıklar yetişkin insanlarda da meydana gelebilir. Fakat daha çok çocukluk çağında rastlanılmaktadır.
Çocukluk çağında meydana gelen hastalıkların genel belirtileri şu şekildedir. Boğaz ağrısı, halsizlik, üşüme, vücut ısısında artış, burun tıkanıklığı, kulak ağrısı, baş ağrısı,boğaz ve burunda akıntıdır. Çocuk hastalıklarında erken teşhis tedavi için büyük önem taşır. Bu nedenle de belirtiler meydana geldiğinde bir hekime danışmak gerekir. Hekim gerekli olan tetkikleri yaptıktan sonra tedavi için uygun olan ilaçları verecektir. Bu ilaçların ise düzenli bir şekilde kullanılması şarttır.
-
Çocuklarda Sinüzit Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir?
Çocuklarda sinüzit rahatsızlığı en yaygın nedenleri üst solunum yolu enfeksiyonları, genişlemiş adenoidler ve alerjilerdir. Ayrıca burun kıvrımları, burun polipleri ve…
Devamını Oku » -
Graves Hastalığı Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Komplikasyonları
Graves hastalığı, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla tiroide saldırdığı ve aşırı aktif hale gelmesine neden olduğu bir otoimmün bozukluktur. Bu hipertiroidizm olarak bilinir. Aşırı aktif tiroid, vücudumuzun…
Devamını Oku » -
Hidrosel ve Kordon Kisti Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Hidrosel ve kordon kistinin oluşumu özellikle çocuklarda görülmektedir. Doğum esnasında zar açıklığının meydana gelmesi ve ilerleyen süreçte kapanmaması nedeni ile…
Devamını Oku » -
Çocuklarda Demir Eksikliği ve Anemi Nedir?
Çocuklarda görülen demir eksikliği ve anemi rahatsızlığı, farklı yaş guruplarında ve cinsiyette gerçekleşebilir. Çocuklarda demir eksikliği ve anemi, okula gitmeden…
Devamını Oku » -
İnmemiş Testis Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavi Yöntemleri
İnmemiş testis problemi birçok bebekte görülebilen bir rahatsızlıktır. Sık sık yaşanmakta olup tedavisi için çocuk hastalıkları bölümü ile iletişime geçmek…
Devamını Oku » -
Labial Yapışıklık Nedir? Neden Olur? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Labial yapışıklık problemi kız çocuklarında görülen bir rahatsızlıktır. Bebeğin genital bölgesinin bakımı iyi yapılmadığında ortaya çıkabileceği gibi hormonlara bağlı sebeplerden…
Devamını Oku » -
Çocuk Kalp Hastalıkları Grupları Nelerdir? Teşhis ve Tedavi Yöntemleri
Çocuk Kalp Hastalıkları, çocuk kardiyolojisi, yeni doğan dönemindeki bebeklerden 18 yaşa kadar olan bütün bebek, çocuk ve ergenlerin kalp hastalıklarının…
Devamını Oku » -
Çölyak Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavi Yöntemleri
Çölyak Hastalığı Nedir? Bir bağışıklık sistemi hastalığı olan çölyak hastalığı buğday, arpa vb. besinlerde bulunan glutenin ince bağırsakta emilim edilememesi…
Devamını Oku » -
Down Sendromu Nedir? Belirtileri Nelerdir? Teşhis Yöntemleri
Down Sendromu Nedir? Down sendromu, ilk olarak 1886 yılında John Langdon Down tarafından teşhis edilmiştir. İnsanlarda en çok ortaya çıkan…
Devamını Oku » -
Erken Ergenlik Nedir? Nedenleri ve Bilinmesi Gerekenler
Erken ergenlik; bir çocuk vücudunun, olması gerekenden daha önce yetişkin vücuduna benzediği süreçtir. Kızlarda 8, erkeklerde ise 9 yaşından önce ergenlik…
Devamını Oku »